Zelfklevende EPDM

Met zelfklevende EPDM is een dak bedekken voor iedereen weggelegd. Zelfklevende EPDM is ideaal, omdat er verder geen bijzondere gereedschappen nodig zijn om dakbedekking aan te leggen. Weg met EPDM lijm en andere moeilijkheden! Hier vind je hoe dit materiaal te gebruiken.

Zelfklevende EPDM gebruiken

Zelfklevende EPDM werkt als iedere andere vorm van dakbedekking. Zelfklevende EPDM is geschikt voor verschillende toepassingen:

  • Afdichten van dakgoten
  • Afdichten van bakgoten
  • Afdichten van kilgoten

Zelfklevende EPDM gebruiksaanwijzing

Stap 1 bij het aanleggen van zelfklevende EPDM bestaat uit het primeren van de ondergrond . Hiermee wordt bedoeld dat de ondergrond zowel droog als stof- en vetvrij wordt gemaakt. Zelfklevende EPDM kan op verschillende ondergronden worden gelegd, zoals hout, beton of bitumen. Gebruik je een zinken ondergrond voor het zelfklevende EPDM, dan moet deze eerst goed geschuurd worden. Breng voor d bevestiging EPDM Primer ZK aan met een vachtroller en laat deze 10 tot 20 minuten drogen. Hierna breng je over de primer de zelfklevende EPDM aan, binnen 5 uur na het aanbrengen van de primer. Let goed op! De primer mag tijdens dit proces niet nat worden, want dan verliest het al haar eigenschappen en moet de klus opnieuw worden gedaan.

Stap 2 bestaat uit het aanbrengen van de folie over het zelfklevende EPDM. De folie moet op de juiste lengte worden afgeknipt en op de juiste plaats worden gelegd voordat deze over de zelfklevende EPDM wordt aangebracht. EPDM folie heeft een verwerkingstemperatuur boven de nul graden.

Tijdens stap 3 wordt beschermfolie verwijderd . De beschermfolie wordt vooraf ingesneden en als eerst binnen het vlak verwijderd. Denk er goed aan dat de EPDM direct goed aangedrukt moet worden. Wanneer de zelfklevende EPDM goed is aangedrukt, kan de beschermfolie bij de opstanden worden verwijderd. Druk ook hierna de zelfklevende EPDM goed aan. Let er goed op dat je geen vocht opsluit, daardoor zullen blaasjes ontstaan en moet de zelfklevende EPDM opnieuw worden gelegd. Hierdoor is dit materiaal namelijk niet meer waterdicht.

Stap 4 bestaat uit het verkleven van EPDM . De zelfklevende folie moet nogmaals ontzettend goed worden aangedrukt. Hiervoor kun je het beste een aandrukrol gebruiken. Hiermee rol je de blaasjes uit de folie en blijf de zelfklevende EPDM écht waterdicht! Zo gemakkelijk is EPDM dakbedekking.