Soorten dakbedekking

Wanneer u een dak gaat leggen kunt u kiezen uit verschillende soorten dakbedekking. Tussen welke soorten dakbedekking u kiest ligt aan het soort dak dat u gaat leggen. De diverse soorten dakbedekking zijn afhankelijk van zaken als dakconstructie en dakhelling, levensduur, uiterlijk en prijs. Wij zullen voor u een aantal veelgebruikte soorten dakbedekking nader toelichten.

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking is wellicht de trend van het moment. Deze soorten dakbedekking zijn namelijk zeer duurzaam en is tevens is EPDM dakbedekking een kwalitatieve dakbedekking. EPDM dakbedekking is bestendig tegen ozon en Uv en daarnaast beschikt EPDM dakbedekking over een elastisch en vermogen. Deze soorten dakbedekking is geschikt voor de complexe dakvormen. EPDM dakbedekking heeft diverse voordelen. Zo zijn deze soorten dakbedekking bestendig tegen tempraturen variërend van -35⁰C en 120⁰C. Daarnaast is EPDM dakbedekking elastisch en niet geheel onbelangrijk, brandveilig! EPDM is gemakkelijk te leggen waardoor uzelf zelfs een dak zou kunnen leggen. EPDM is een van de soorten dakbedekking die een erg geruime tijd mee gaat. U kunt er van uit gaan dat uw EPDM dakbedekking minsten 40 jaar meegaat!

Bitumen dakbedekking

Een van de andere soorten dakbedekking is de bitumen dakbedekking. Voor dakbedekking plat dak wordt bitumen dakbedekking veelal gekozen. Bitumen komt van nature voor in ruwe aardolie. Wordt hier teer aan toegevoegd dan ontstaat er een uitstekend materiaal voor het aanleggen van een dak. In Nederland zijn de meeste platte daken gemaakt van deze soorten dakbedekking. Een aantal eigenschappen van bitumen dakbedekking is dat het waterdicht is, ook op de lange termijn. Daarnaast is het eenvoudig te verwerken en niet geheel onbelangrijk hecht het zich goed aan de ondergrond. Er zijn twee soorten dakbedekking in de categorie bitumen. Namelijk APP gemodificeerd bitumen en SBS gemodificeerd bitumen. Het grootste verschil tussen deze twee soorten dakbedekking is dat SBS elastischer is dan APP.

Overige soorten dakbedekking

Naast de zojuist genoemde soorten dakbedekking zijn er nog diverse andere soorten. Een aantal voorbeelden van andere soorten dakbedekking zijn: zinken dakbedekking, shingles dakbedekking, kunststof dakbedekking, dakplaten en natuurlijk de meeste bekende soort dakbedekking, de dakpannen.