Resitrix

Een thermische lasbare EPDM dakbaan, dat is Resitrix. Dit materiaal is voorzien van glasdraadwapening en teven aan de onderzijde afgewerkt met SBS. Echter kan dit per type verschillen. Door zijn glasvezel-gewapende EPDM toplaag is het een erg robuuste dakbedekking, dan wel de meest robuuste dakbedekking die er is. Resitrix wordt dan ook vaak gebruikt voor brugdekken en tunnels. Teven is het ook een veel gebruikte dakbedekking.

Over Resitrix

Resitrix producten zijn allemaal intern gewapend met glasvezel. Dit zorgt voor een hoge inscheurweerstand en tevens voor dimensionele stabiliteit. Vallende voorwerpen vormen zo geen bedreiging voor uw dakbedekking. Uw dak blijft er als nieuw uitzien met deze dakbedekking. Resitrix beschikt over een hoge elasticiteit, en is daarmee goed bestand tegen perforaties of scheuren. Welke seizoen het ook is, uw dak zal in uitstekende conditie blijven. Daarnaast vergt Resitrix weinig onderhoud en is het beloopbaar wanneer er onderhoud uitgevoerd moet worden aan het dak.

Duurzame dakbedekking

Resitrix is een erg duurzame oplossing wanneer u een plat dak gaat leggen. Het heeft dan ook een bewezen levensduur van minimaal 50 jaar. Wat Resitrix zo’n goede dakbedekking maakt is de combinatie van kwaliteit, garantie en levensduur. De SBS laag zorgt ervoor dat u het resitrix perfect op elkaar kan laten aansluiten. 2 stroken resitrix zijn op deze manier perfect aan elkaar gesmolten worden met hete lucht.

Milieuvriendelijkheid

Voor het plaatsen van Resitrix is lijm niet noodzakelijk, voor zowel de overlapping als de ondergrond. Wanneer u een Resitrix dakbedekking legt komen er dus geen toxische gassen vrij, dit in tegenstelling wanneer er lijm nodig is bij het leggen van het dak. Daarnaast maakt de lange levensduur van Resitrix de dakbedekking nog milieu vriendelijker. En alsof dat nog niet genoeg is, is dit materiaal tevens recyclebaar en kan het herwerkt worden in andere toepassingen.