EPDM folie

EPDM folie is de afgelopen jaren steeds populairder geworden als het gaat om dakbedekking. En dit is niet voor niks. EPDM folie is een synthetisch dakrubber met een ideale samenstelling als het gaat om dakbedekking. Tevens is EPDM folie gemakkelijk te leggen. Zelf een dak leggen was nog nooit zo makkelijk met EPDM folie. Het wordt als folie aangeleverd en kan vervolgens met EPDM lijm vastgelijmd worden. Kenmerkend aan het EPDM folie is de elasticiteit. Zo kan EPDM folie tot wel 400% worden gerekt.

EPDM folie: uitstekende kwaliteit

Een van de redenen waarom EPDM zoveel terrein wint in populariteit de afgelopen jaren is door de kwaliteit van het folie. Naast het feit dat EPDM folie gemakkelijk te leggen is, kan het ook heel wat jaren mee. Wanneer u kiest voor EPDM folie mag u er vanuit gaan dat het EPDM folie minstens 40 jaar meegaat.

Voordelen van EPDM folie

Naast de kwaliteit en duurzaamheid van het EPDM folie kent het nog een aantal andere voordelen. Deze voordelen zijn:

  • EPDM folie is aan te brengen zonder het gebruik van branders.
  • EPDM folie is naadloos en wordt op maat gesneden
  • Het dak blijft mooi schoon omdat mos en alg er niet op kan leven
  • Bedekken van het dak gebeurt relatief snel en gemakkelijk. Dit omdat het precies op maat kan worden gesneden.
  • EPDM folie is wortelbestendig. Wortels van begroeiing zullen het folie niet beschadigen.

EPDM folie prijs

EPDM folie is relatief een goedkope dakbedekking. U heeft al EPDM folie voor minder dan 20 euro per vierkante meter. Daarnaast is het zelf gemakkelijk aan te leggen wanneer u een beetje handig bent. Hierdoor kunt u nog meer besparen aangezien u dit dan niet hoeft uit te besteden aan een extern bedrijf. EPDM bestelt u per vierkante meter en is gemakkelijk precies op maat te snijden. Het EPDM folie is dus optimaal te gebruiken zonder dat er veel verloren hoeft te gaan.