EPDM folie lijmen

EPDM folie lijmen is een klus die gemakkelijk zelf kan worden gedaan wanneer u een beetje handig bent. EPDM wordt op rollen geleverd en zijn tevens gemakkelijk bij te snijden indien nodig. De elasticiteit van het EPDM zorgt ervoor dat u gemakkelijk een strak dak krijgt. EPDM folie lijmen kan echter op verschillende manieren. U dient van te voren te beslissen welke manieren van EPDM folie lijmen u wenst. De manier van lijmen is namelijk van belang voor de keuze van de soort lijm. EPDM kan namelijk zowel enkelzijdig als volledig gelijmd worden.

EPDM folie lijmen met contactlijm

Wanneer u ervoor kiest voor EPDM folie lijmen volgens de volledig gelijmd methode dient u contactlijm te hebben. Bij deze methode wordt namelijk zowel de ondergrond als het EPDM folie voorzien van lijm. De ondergrond en EPDM folie lijmen met contact lijm zorgt ervoor dat de ondergrond en het folie optimaal hechten. EPDM folie lijmen op deze manier is de meest voorkomende manier. Door de elasticiteit van het EPDM folie kunt u uw dak strak leggen, geheel vrij van plooien. Randen van het EPDM folie dienen echter apart verlijmd te worden. Dit voor een goede afwerking van uw dak.

EPDM folie lijmen met water gedragen lijm

EPDM folie lijmen kan ook met water gedragen lijm. In tegenstelling tot EPDM folie lijmen met contactlijm dient hierbij alleen de ondergrond ingesmeerd te worden met lijm. Het EPDM folie wordt daar dan vervolgens op gelegd en hecht vast. Plooien kunnen met deze manier van EPDM folie lijmen gemakkelijk worden bijgewerkt. Echter is bij deze lijm noodzakelijk dat de ondergrond van hout is. Anders zal het EPDM folie niet hechten zoals gewend. Het correct aanbrengen van uw EPDM dakbedekking is essentieel zodat uw dak gemakkelijk weer 50 jaar mee kan en lekkages worden voorkomen.