EPDM dakbedekking aanbrengen

EPDM dakbedekking aanbrengen hoeft niet moeilijk te zijn. Het is dan ook niet zo gek dat EPDM dakbedekking aanbrengen vaak door de particulier zelf wordt gedaan. Dit aangezien het EPDM gemakkelijk te leggen is en er vaak duidelijke instructies aanwezig zijn. Wanneer u niet zo handig bent is EPDM dakbedekking aanbrengen wellicht verstandig om te laten doen door een ervaren dakbedekking legger. Want indien het EPDM niet op de goede manier wordt gelegd kan dit leiden tot lekkages en zal de dakbedekking sneller slijten. Er zijn verschillende technieken voor EPDM dakbedekking aanbrengen. Deze zullen wij kort voor u toelichten.

EPDM dakbedekking aanbrengen: Losliggend geballast techniek

Bij deze techniek van EPDM dakbedekking aanbrengen worden grote losliggende membranen vastgehouden op het dak door middel van gewicht. Deze techniek is de eenvoudigste manier voor het plaatsen van EPDM dakfolie. Bij deze techniek ligt de EPDM dakbedekking los en wordt het op zijn plek gehouden door gewicht. Dit kan zijn in de vorm van grind, daktegels, terrasplanken en zelfs een heel tuindak. Voordelen van deze techniek zijn de snelle verwerking, betrouwbaarheid en doorboring van de EPDM dakbedekking is niet nodig. Deze techniek is in principe voor ieder dak geschikt die de ballast kan dragen voor de laag die dient om het EPDM op zijn plek te houden.

EPDM dakbedekking aanbrengen: Enkelzijdig verlijmd techniek

EPDM dakbedekking aanbrengen kan ook middels de enkelzijdig verlijmd techniek. Hierbij wordt de lijm eenzijdig op de ondergrond aangebracht. Het verlijmen van het EPDM gaat dan ook erg snel. De EPDM- dakrubber wordt vervolgens in de lijm gerold en stevig aangeveegd zodat hij goed hecht. Door de hoge elasticiteit van EPDM is de dakbedekking corrigeerbaar en kunnen op deze manier eventuele plooien worden bijgewerkt. Bovendien is deze techniek milieuvriendelijk om de lijm bijna geen oplosmiddelen bevat.

EPDM dakbedekking aanbrengen: Volledig verlijmd techniek

EPDM dakbedekking aanbrengen middels de volledig verlijmd techniek is de meest voorkomende techniek. EPDM dakbedekking aanbrengen middels deze techniek gaat als volgt. Zowel de ondergrond als het EPDM folie worden bedekt met lijm. Hierdoor hechten de ondergrond en het EPDM folie optimaal en blijft uw EPDM dakbedekking uitstekend op zijn plek liggen.