Daktrim

Een daktrim zorgt ervoor dat uw dak mooi afgewerkt wordt. Echter is dit niet de enige functie van een daktrim. De voornaamste functie van een daktrim is namelijk het voorkomen van een lekkage aan uw dak. Het zorgt ervoor dat de dakbedekking goed op zijn plek ligt en tegen alle weersomstandigheden bestendig is. Wanneer u besluit geen daktrim te plaatsen is de kans groot dat op de kopse kant een ophoping ontstaat aan vocht. Bij vorst zal dit gaan uitzetten en komen er kieren tussen de verschillende lagen. De kans op vocht is dan erg groot. Daarnaast beschermt een daktrim uw dakbedekking tegen wind. In Nederland kan het namelijk af en toe fors waaien. Door de daktrim kan de wint niet onder uw dakbedekking, zo blijft de dakbedekking ook tijdens forse wind goed zitten.

Daktrim plaatsen: Wat heb ik nodig?

Om een daktrim aan te leggen heeft u verschillende spulletjes nodig. Allereerst heeft u uiteraard een daktrim nodig. Daarnaast heeft u voor deze daktrim nog een verbindingsplaatje nodig zodat ze nauw aansluiten. Indien nodig heeft u nog binnen- / buitenhoeken nodig. Om de daktrim vast te zetten dient u trimnagels of schroeven aan te schaffen. En voor een goede hechting aan de dakbedekking tot slot quick primer.

Daktrim plaatsen

De daktrim wordt veelal geplaats op de onderlaag, dit wordt gedaan voordat da toplaag wordt aangebracht. Het gedeelte waar de toplaag wordt bevestigd aan de daktrim kunt u het beste voorbehandelen met quick primer. Dit zorgt ervoor dat de toplaag zich goed hecht, om lekkages te voorkomen.

Heeft u EPDM dakbedekking, dan kunt u de daktrimmen plaatsen wanneer het EPDM folie overal verlijmd is. De daktrimmen zorgen voor de afwerking van het dak. Om water te vermijden onder de daktrim wordt er aangeraden een laag Rubber Seal Kit op de rand van het dak te spuiten. Wanneer u vervolgens de daktrim hierop drukt ontstaat er een waterdichte verbinding.