Dakbedekking plat dak

Dakbedekking plat dak is er in verschillende soorten en maten. Bij dakbedekking plat dak zit u niet aan één mogelijkheid vast, maar kunt u zelf kiezen welke dakbedekking u het meest geschikt vindt en welke het meest geschikt is voor uw dak. Bekende vormen van dakbedekking plat dak zijn EPDM, bitumen en kunststof. Hieronder vindt u uitleg over de verschillende soorten dakbedekking plat dak.

Dakbedekking plat dak: EPDM

EPDM is een materiaal dat gemaakt is van synthetisch rubber. Dit materiaal zien we de afgelopen jaren steeds vaker terug als dakbedekking plat dak. EPDM als dakbedekking plat dak heeft ontzettend veel voordelen. Enkele voordelen van EPDM dakbedekking plat dak:

  • Duurzaam (tot wel 50 jaar!)
  • Aan te brengen zonder brander
  • Minder risico op brand
  • Milieuvriendelijk
  • Recyclebaar

Dakbedekking plat dak: Bitumen

Bitumen dakbedekking is een soort dakbedekking dat bestaat uit twee varianten: APP en SBS bitumen dakbedekking plat dak.

  • APP dakbedekking plat dak: APP is dakbedekking voor aan het oppervlak van uw dak, omdat het zeer goed bestand is tegen UV straling.
  • SBS dakbedekking plat dak: SBS is minder goed bestand tegen UV en wordt vaak gebruikt als onderliggende laag voor een dakbedekking als tegels, hout of kiezel.

Bitumen gaat minder lang mee dan EPDM dakbedekking, namelijk zo’n 15 jaar. Hierna is het bitumen dakbedekking plat dak echt toe aan vervanging. Bij het aanbrengen van beide soorten bitumen moet er wel gebruik worden gemaakt van een brander die de bitumen stroken aan de oppervlakte van het dak vast brandt. Deze klus is minder geschikt voor doe-het-zelvers en vereist het inschakelen van de hulp van een professioneel bedrijf.

Dakbedekking plat dak: Kunststof

Kunststof dakbedekking plat dak is de laatste bekende dakbedekking. Meestal is kunststof dakbedekking vervaardigd uit PVC. Kunststof dakbedekking plat dak heeft heel wat weg van bitumen, maar bezit bovenop de voordelen van bitumen nog een ander essentieel voordeel. Er is geen brander nodig om kunststof dakbedekking te leggen. Dat maakt het gebruik ontzettend makkelijk en veilig (ook voor de doe-het-zelvers onder ons!). De levensduur van Kunststof dakbedekking zit tussen EPMD en bitumen in en houdt het ongeveer 20 jaar uit. En ook deze stof kan helemaal gerecycled worden als het zijn beste tijd heeft gehad.