Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking is een dakbedekkingsmateriaal dat we vaak terugzien bij het bedekken van platte daken. Bitumen dakbedekking zorgt voor bescherming tegen water, wat een plat dak maar al te goed kan gebruiken. Wat is bitumen precies en hoe wordt bitumen dakbedekking precies toegepast op een plat dak?

Wat is bitumen dakbedekking?

Het materiaal bitumen van bitumen dakbedekking wordt verworven door destillatie van ruwe aardolie, maar is ook in de natuur vindbaar zonder tussenkomst van de mens. Bitumen herkent men vaak aan de typerende zwarte kleur en staat in de volksmond bekend als roofing. Door verschillende eigenschappen van bitumen wordt bitumen dakbedekking vaak toegepast op platte daken, maar is het ook te gebruiken bij licht hellende daken. Bitumen dakbedekking is namelijk gemakkelijk in de verwerking en erg duurzaam waardoor het materiaal lang meegaat. Van nature is bitumen in bitumun dakbedekking een waterdicht materiaal. Ook is bitumen niet giftig en dus veilig toepasbaar in de bouw. Bitumen kan niet oplossen in water en maakt het als materiaal ideaal om platte daken mee te bedekken.

Prijs van bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking kan op verschillende manieren worden aangebracht en toegepast, wat een vaste prijsstelling vrijwel onmogelijk maakt. Verschillende dakbedekkers hanteren prijzen die zijn gebaseerd op het materiaal in combinatie met de manier van aanbrengen. De gemiddelde prijsstelling van bitumen dakbedekking ligt op zo’n €50 per m2.

Bitumen dakbedekking alternatieven

Bitumen dakbedekking is een dakbedekkingsmateriaal dat vooral toepasbaar is op platte daken en licht hellende daken. Voor echt hellende daken worden nog steeds de ouderwetse dakpannen het meest gebruikt. Dakpannen beschermen ons nog steeds tegen alle weersomstandigheden en gaan ontzettend lang mee. Voor de milieubewuste mensen onder ons is het toch mogelijk om een hellend dak op een andere manier te bedekken, namelijk met EPDM. EPDM is een synthetisch rubber dat vaak als alternatief voor bitumen dakbedekking wordt gebruikt. EPDM staat erom bekend dat het een materiaal is dat recyclebaar is en goed is voor het milieu. Daarnaast wordt EPDM ook vaak gebruikt als ondergrond voor een groendak. Laat u bij het kiezen van bitumen dakbedekking of een alternatief ervan goed informeren zodat u dakbedekking kiest dat bij uw dak past.